Jos käytät macOS:ää ja haluat päivittää karttasi tulevaisuudessa, poista sovelluksen Toolbox vanha versio ja lataa sitten uusi versio täältä.

Lataa


Yhteenveto tietosuojakäytännöstä

Tämä asiakirja on lyhyt yhteenveto Toolboxin tietosuojakäytännöstä (jäljempänä Käytäntö). Saat tarkat tiedot tietojenkäsittelystä Käytännön täydellisestä versiosta, joka on saatavilla alta. Huomaa, että vain käytännön täydellinen versio katsotaan kokonaiseksi ja tiedoiltaan riittäväksi. Tämän yhteenvedon tarkoituksena on auttaa ymmärtämään Käytäntöä paremmin.

Tietojenkäsittelyn tarkoitus Käyttöoikeuden myöntäminen sisältöön ja päivityksiin sekä ostomahdollisuuden järjestäminen rekisteröitymällä Sivustolle ja Toolboxiin (tai mihin tahansa muuhun kanavaan, jonka NNG tarjoaa)

Tähän liittyvä Käytännön osio: 1.4.2.
Yhteistyö Kumppanin kanssa, jonka tarkoituksena on ilmoittaa Käyttäjälle käytettävissä olevasta sisällöstä ja päivityksistä, joihin Käyttäjä on oikeutettu

Tähän liittyvä Käytännön osio: 2.4.2.
Uutiskirjeiden lähettäminen

Tähän liittyvä Käytännön osio: 2.4.3
Rekisterinpitäjä
  • NNG
  • NNG
  • Kumppani
  • NNG
Käsiteltyjen tietojen laajuus
  1. käyttäjän rekisteröintiin liittyvät käsitellyt tiedot:
    • käyttäjän nimi;
    • käyttäjän sähköpostiosoite
    • maa;
    • käyttäjän aktiivisuus.
  2. SD-kortin tunnistukseen liittyvät käsitellyt tiedot:
    • merkki ja malli laitteen tunnistamiseksi;
    • SWID (tunnus, joka on luotu VIN-numerosta yksisuuntaisen hajautusfunktion avulla);
    • IMEI (International Mobile Equipment Identity) -numero;
    • ohjelmistoversio;
    • ensimmäinen käyttöpäivä (päänavigointiyksikön ensimmäisen GPS-paikannuksen ajankohta);
    • VIN-numero.
  • VIN-numero;
  • viimeisen päivityksen päivämäärä;
  • Päivityksen versio;
  • ensimmäinen käyttöpäivä (päänavigointiyksikön ensimmäisen GPS-paikannuksen ajankohta);
  • Mapcare-jakson alkamispäivä ja viimeinen voimassaolopäivä.
  • käyttäjän nimi;
  • Käyttäjän sähköpostiosoite.
  • automaattisesti käsitellyt tiedot:
    • käyttäjän hänelle lähetetyille uutiskirjeille tekemät toimenpiteet (eli onko hän avannut viestin, kuinka monta kertaa hän on napsauttanut sitä tai onko hän lukenut sen kokonaan) sekä palautuneiden viestien määrä
    • sen laitteen käyttöjärjestelmä ja versio, jolla uutiskirje on avattu
    • käyttäjän sähköpostiohjelman tyyppi ja versio
    • laitteen tyyppi (esimerkiksi sen valmistaja, katsotaanko laite puhelimeksi sekä näytön tarkkuus)
    • laitteen IP-osoite ja paikkatiedot (eli maa- ja aluetiedot).
Oikeudellinen perusta
  • Käyttäjän suostumus.
  • Käyttäjän suostumus.
  • Käyttäjän suostumus.
Tietojenkäsittelyn kesto
  • Aika, jonka päivitys on saatavilla ja jonka aikana NNG tukee sitä, tai niin kauan, kunnes käyttäjä sulkee tilinsä tai peruu suostumuksensa.
  • Aika, jonka päivitys on saatavilla ja jonka aikana NNG tukee sitä, tai niin kauan, kunnes käyttäjä sulkee tilinsä tai peruu suostumuksensa.
  • Aika, jonka päivitys on saatavilla ja jonka aikana NNG tukee sitä, tai niin kauan, kunnes käyttäjä peruu uutiskirjeen tilauksen.
Tietojenkäsittelijä

  • SalesForce.com
Tiedonsiirto
NNG voi välittää seuraavat käyttäjän tiedot ETA-alueella tai Pohjois-Amerikan alueella (Yhdysvalloissa ja Kanadassa) toimivalle kumppanille riippuen siitä, minkä alueen sivustolla (ETA tai Pohjois-Amerikka) asiakas on tehnyt tilauksen tai mitä laitetta (ETA tai Pohjois-Amerikka) asiakas käyttää rekisteröityessään/kirjautuessaan Toolboxiin.

  • VIN-numero;
  • viimeisen päivityksen päivämäärä;
  • Päivityksen versio;
  • Mapcare-jakson viimeinen voimassaolopäivä.

Näiden tietojen siirtoa koskevat yksityiskohtaiset tiedot annetaan tämän käytännön kohdassa 2.4.2.

Tietosuojakäytäntö

Tämä tietosuojakäytäntö (jäljempänä ”käytäntö”) on alun perin julkaistu 28.2.2019. Tämä päivitetty käytäntö on julkaistu 30.11.2019.

  1. MÄÄRITELMÄT

    Yhdistetyt palvelut ovat sijaintiin perustuvia palveluita (paikallishaku, liikennetiedot, polttoaineen hinta, säätiedot jne.), jotka vaativat jonkinlaisen verkkoyhteyden (datayhteys SIM-kortilla tai Bluetoothin kautta, langaton Internet-yhteys, TMC-vastaanotin tms.) laitteesta.

    Sisältö tarkoittaa karttoja, kiinnostavia kohteita, kolmiulotteista sisältöä, puheääniä, kielitiedostoja ja muuta navigointiin liittyvää sisältöä, jota voidaan ladata laitteeseen ja käyttää ohjelmalla.

    Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka verkkopalvelin tallentaa kiintolevyllesi ja jota sivusto ja Toolbox käyttävät jäljempänä osiossa Evästeet kuvatulla tavalla.

    Laite tarkoittaa kumppanin toimittamaa SD-korttia ja autossa olevaa navigointijärjestelmää.

    Ilmainen tuote tarkoittaa päivityksiä, sisältöä ja yhdistettyjä palveluita, joihin käyttäjä on oikeutettu korvauksetta Mapcare-jakson aikana.

    Yleinen tietosuoja-asetus tarkoittaa Euroopan parlamentin ja neuvoston 27. huhtikuuta 2016 antamaa asetusta (EU) 2016/679 luonnollisten henkilöiden suojelusta henkilötietojen käsittelyssä sekä näiden tietojen vapaasta liikkuvuudesta ja direktiivin 95/46/EY kumoamisesta.

    Mapcare-jakso tarkoittaa ajanjaksoa, jolloin ilmainen tuote on saatavissa ja toimitetaan käyttäjälle (yleensä kyseessä on kolmen vuoden jakso).

    NNG tarkoittaa NNG Software Developing and Commercial -nimistä rajoitetun vastuun yritystä

    Rekisteröity toimipaikka: H-1037 Budapest, Szépvölgyi út 35-37, Unkari
    Rekisteröintioikeus: Budapestin alueellinen tuomioistuin (Fővárosi Törvényszék)
    Yhtiön rekisteröintinumero: 01-09-891838
    Veronumero: 13357845-2-44
    Sähköpostiosoite: unsubscribe@nng.com

    Kumppani tarkoittaa seuraavia Mazda-yksiköitä:

    • Mazda Motor Europe GmbH (Hitdorfer Strasse 73, 51371 Leverkusen, Saksa)

    Tuote tarkoittaa päivityksiä, sisältöä ja yhdistettyjä palveluita. Ohjelma on laitteessa käytettävä navigointiohjelmisto.

    Profilointi tarkoittaa henkilötietojen automaattista käsittelyä kohdassa 2.4.2.2 kuvatulla tavalla. Profiloinnin tarkoituksena on toimittaa käyttäjälle tämän kiinnostuksenkohteisiin ja tämän rekisteröimiin laitteisiin mukautettuja uutiskirjeitä käyttökokemuksen parantamiseksi.

    Sivusto tarkoittaa osoitetta https://mazda.welcome.naviextras.com/

    Ohjelma on laitteessa käytettävä navigointiohjelmisto.

    Toolbox on ilmainen työkaluohjelma PC- ja OSX-tietokoneille. Sillä ladataan päivityksiä ja tuotteita NNG:n palvelimilta ja siirretään niitä laitteeseen.

    Päivitykset tarkoittavat sisältö- ja ohjelmistopäivityksiä (saatavilla ilmaiseksi tietyn ajan, sen jälkeen maksullisia), joita laitteesi valmistaja tai ohjelmistokehittäjä toimittaa ja jotka tarjoavat lisäominaisuuksia, uusia sisältöversioita tai joissa korjataan tunnettuja ohjelmistovikoja.

    Käyttäjä ja ”Sinä” tarkoittavat rekisteröitynyttä sivuston ja/tai Toolboxin käyttäjää.

    Käyttäjän aktiivisuus tarkoittaa sijainti- ja käyttäytymistietoja (kielen valinta Toolboxissa/sivustolla, Käyttäjän ostoskoriin lisätyt tuotteet), sivuston selaushistoriaa ja käyttötoimintoja (sisäänkirjautumisen toistumistiheys/malli petoksen tutkimiseksi, Toolboxin/sivuston väärinkäyttö).

    VIN (valmistenumero) tarkoittaa ajoneuvon yksilöllistä sarjanumeroa.

  2. TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

    1. Tämän asiakirjan tarkoitus

      Tässä Käytännössä määritetään ehdot tietojen kohteen (jäljempänä Käyttäjä tai sinä) henkilökohtaisten tietojen käsittelyä varten. Lue nämä ehdot huolellisesti.

    2. Tämän asiakirjan saatavuus ja päivittäminen

      NNG pidättää oikeuden muuttaa tätä asiakirjaa yksipuolisesti milloin tahansa. Suosittelemme tarkistamaan uusimmat tiedot aika ajoin sekä sivustolta että Toolboxista. Saat kuitenkin ilmoituksen tähän käytäntöön tehdyistä olennaisista muutoksista (esim. tietojenkäsittelyn oikeudellisen perustan tai käsiteltyjen tietojen laajuuden tai niiden käsittelijän muuttuminen).

    3. Rekisterinpitäjä

      1. Sivustolla ja Toolboxissa annettuja tietoja käsittelee NNG.

      2. Annetut tiedot toimitetaan seuraaville henkilöille:

        • NNG:n työntekijät ja esimiehet, jotka osallistuvat tiedonkeruuseen;
        • IT-asiantuntijat, jotka suorittavat NNG:n tietokonejärjestelmien käyttöön ja huoltoon liittyviä tietoteknisiä tehtäviä osana tässä käytännössä tarkoitettuja tehtäviään.
      3. Sekä NNG että kumppani kelpaavat rekisterinpitäjäksi tämän Käytännön kohdassa 2.4.2.2 kuvattujen tietojen suhteen kohdassa 2.4.2.5 kuvatulla tavalla.

    4. Tietojenkäsittely

      1. Käyttäjän Sivustoon ja Toolboxiin rekisteröitymisen aikana antamien tietojen käsittely

        1. Tietojenkäsittelyn tarkoitus

          1. Päivityksien tarjoaminen

            Jos Käyttäjä haluaa ladata tai ostaa Tuotteen, hänen on rekisteröidyttävä Toolboxiin. Rekisteröitymällä Toolboxiin Käyttäjä antaa nimenomaisesti ja vapaaehtoisesti suostumuksensa NNG:lle henkilötietojensa käsittelyyn tämän Käytännön ehtojen ja tietosuojalain mukaisesti.

            Päivityksen suoritusprosessi on seuraavanlainen: Käyttäjä voi poistaa SD-kortin päänavigointiyksiköstä manuaalisesti. SD-kortti sisältää kaikki tiedot, jotka ovat tarpeen Päivityksen suorittamiseksi. Käyttäjän tulee laittaa SD-kortti tietokoneeseen ja käynnistää Mazda Toolbox -sovellus. Mazda Toolbox -sovellusta käytettäessä kohdassa 2.4.1.2 b) luetellut tiedot lähetetään Toolboxista NNG:n palvelimelle.

          2. Sivuston käyttäjien rekisteröitymisen hallinnointi ja käyttäjätilien ylläpito.

            Jos käyttäjä haluaa ladata tai ostaa tuotteen, hänen on ladattava Toolbox sivuston linkin kautta ja rekisteröidyttävä Toolboxiin.

        2. Käyttäjän Sivustoon ja Toolboxiin rekisteröityessään ja sitä käyttäessään antamien henkilötietojen käytön laajuus:

          1. Seuraavat käyttäjän rekisteröintiin liittyvät tiedot käsitellään:

            • käyttäjän nimi;
            • käyttäjän sähköpostiosoite
            • pysyvä tai tilapäinen asuinmaa
            • käyttäjän aktiivisuus.
          2. Seuraavat SD-kortin tunnistukseen liittyvät tiedot käsitellään:

            • merkki ja malli laitteen tunnistamiseksi;
            • SWID (tunnus, joka on luotu VIN-numerosta yksisuuntaisen hajautusfunktion avulla);
            • IMEI (International Mobile Equipment Identity) -numero;
            • ohjelmistoversio;
            • ensimmäinen käyttöpäivä (päänavigointiyksikön ensimmäisen GPS-paikannuksen ajankohta);
            • VIN-numero.
        3. Tietojenkäsittelyn oikeudellinen perusta

          Tietoja käsitellään yleisen tietosuoja-asetuksen ja kaikkien sovellettavien paikallisten lakien mukaisesti.

          Tietojenkäsittelyn oikeudellisena perustana toimii käyttäjän nimenomainen suostumus tietosuoja-asetuksen artiklan 6(1) kohdan a) mukaisesti.

        4. Tietojenkäsittelyn kesto

          Sivustolle ja Toolboxiin syöttämiäsi henkilötietoja säilytetään niin kauan, kuin mikään Tuote tai Päivitys on saatavilla ja NNG:n tukema tai kunnes peruutat tilisi tai suostumuksesi.

          Edellä sanotusta huolimatta NNG poistaa käyttäjän henkilötiedot välittömästi, jos käyttäjä erikseen pyytää niiden poistamista tai peruu suostumuksensa henkilötietojen käsittelyyn – edellyttäen, että käsittelyn jatkamiselle ei ole pätevää oikeudellista perustetta. Jos käyttäjä peruu suostumuksensa, se ei vaikuta perumista edeltävän, käyttäjän suostumuksella tehdyn tietojenkäsittelyn laillisuuteen.

      2. Yhteistyö kumppanin kanssa käyttäjän informoimiseksi käytettävissä olevasta sisällöstä ja päivityksistä, joihin käyttäjä on oikeutettu

        1. Tietojenkäsittelyn tarkoitus

          NNG välittää osiossa 2.4.2.2 määritettyjä tietoja kumppanille seuraavaa tarkoitusta varten:

          Auton ostamisen jälkeen Käyttäjällä on oikeus ladata päivityksiä ja uutta sisältöä (i) ilman lisämaksua Mapcare-jakson aikana ja (ii) korvausta vastaan Mapcare-jakson päättymisen jälkeen.

          Koska NNG on Päivityksen tekninen tarjoaja, tietyt tiedot ovat vain NNG:n käytettävissä (esim. tieto siitä, onko Käyttäjä jo päivittänyt Sisällön). Tämän vuoksi NNG välittää kohdan 2.4.2.2 mukaiset tiedot kumppanille, jotta Käyttäjä saa hyvää palvelua ja jotta ilmoituksia ei lähetettäisi sellaisille käyttäjille, jotka ovat jo ladanneet uuden sisällön. Kumppani käyttää välitettyjä henkilötietoja käyttäjän informoimiseen uusista tuotteista Mapcare-jakson aikana ja sen jälkeen.

        2. Käsiteltyjen tietojen laajuus

          NNG välittää Kumppaneille seuraavat tiedot:

          • VIN-numero;
          • viimeisen päivityksen päivämäärä;
          • Päivityksen versio;
          • ensimmäinen käyttöpäivä (päänavigointiyksikön ensimmäisen GPS-paikannuksen ajankohta);
          • Mapcare-jakson alkamispäivä ja viimeinen voimassaolopäivä.

          Sekä NNG:llä että kumppanilla tai Mazda-yhtiöillä (kuten alla on määritelty) on tietokanta, joka sisältää kaikki olennaiset VIN-numerot käyttäjän maan mukaan (eli laite on myyty ja/tai rekisteröity). Edellä mainitut tiedot (viimeisen Päivityksen päivämäärä, Päivityksen versio, kuponkikoodi) ovat NNG:n järjestelmässä luotuja tietoja, jotka voidaan määrittää vertailemalla kahta VIN-tietokantaa keskenään.

        3. Tietojenkäsittelyn oikeudellinen perusta

          Tietoja käsitellään yleisen tietosuoja-asetuksen ja kaikkien sovellettavien paikallisten lakien mukaisesti.

          Tietojenkäsittelyn oikeudellisena perustana toimii käyttäjän nimenomainen suostumus tietosuoja-asetuksen artiklan 6(1) kohdan a) mukaisesti.

        4. Tietojenkäsittelyn kesto

          Sivustolle ja Toolboxiin syöttämiäsi henkilötietoja säilytetään niin kauan, kuin mikään Tuote tai Päivitys on saatavilla ja NNG:n tukema tai kunnes peruutat tilisi tai suostumuksesi.

          Edellä sanotusta huolimatta NNG poistaa käyttäjän henkilötiedot välittömästi, jos käyttäjä erikseen pyytää niiden poistamista tai peruu suostumuksensa henkilötietojen käsittelyyn – edellyttäen, että käsittelyn jatkamiselle ei ole pätevää oikeudellista perustetta. Jos käyttäjä peruu suostumuksensa, se ei vaikuta perumista edeltävän, käyttäjän suostumuksella tehdyn tietojenkäsittelyn laillisuuteen.

        5. Kumppanien toiminta rekisterinpitäjänä

          1. Käyttäjien henkilötiedot siirretään kumppanille (eli Mazda Europelle), mikäli käyttäjät ovat rekisteröityneet eurooppalaiselle sivustolle tai rekisteröityneet Toolboxiin eurooppalaisella laitteella. Kumppani toimii rekisterinpitäjänä NNG:n kumppanille siirtämien henkilötietojen osalta. Kumppani käsittelee Mazda-yhtiöiden puolesta tämän käytännön liitteessä A määritellyt henkilötiedot ja tallentaa ne ETA-alueelle. Kumppani toimii kyseisen Mazda-yhtiön tietojenkäsittelijänä ja jakaa käyttäjän henkilötiedot liitteessä A luetellun vastaavan Mazda-yhtiön kanssa. Laite myytiin alun perin, jotta käyttäjä saa laadukasta palvelua ja viimeisintä laitteelle saatavilla olevaa sisältöä. Tietojenkäsittely perustuu kumppanin ja vastaavan Mazda-yhtiön väliseen oikeudelliseen suhteeseen.

          2. Kumppani on sille siirrettyjen henkilötietojen rekisterinpitäjä ja käsittelee kyseisiä tietoja noudattaen omia tietosuojakäytäntöjään (https://www.mazdamotors.eu/en/privacy-statement/). Tämä käytäntö ei kata kumppanin suorittamaa tietojenkäsittelyä eli henkilötietojen siirtämistä edelleen Mazda-konsernin sisällä.

          3. NNG ei käsittele eikä täten vastaa muista tiedoista, jotka annat palvelun käyttämisen aikana kumppanin tai muun Mazda-yhtiön sivustolla.

          4. Kun kohdassa 2.4.2.2 määritetyt henkilötiedot on siirretty, kumppaneille siirtyy suoraan vastuu niiden käsittelystä. Jos käyttäjä haluaa esittää tietojenkäsittelyä koskevan vaatimuksen, se on osoitettava kyseisestä päivämäärästä lähtien suoraan kumppanille.

      3. Käyttäjän antamien tietojen käsittely uutiskirjeiden vastaanottamista varten

        1. Tietojenkäsittelyn tarkoitus

          NNG lähettää uutiskirjeitä, joissa Käyttäjälle kerrotaan uusista Tuotteista ja tarjouksista tai muista markkinointitoimista. Jotta NNG voisi toimittaa sinulle kiinnostuksenkohteisiisi ja rekisteröityihin laitteisiisi mukautettuja uutiskirjeitä ja parantaa käyttökokemustasi, NNG käyttää tietojenkäsittelijän eli salesforce.com EMEA Limited -nimisen yhtiön avustuksella tiettyjä profilointitekniikkoja paikka- ja muiden tietojen vastaanottamiseksi laitteestasi.

        2. Käyttäjän henkilötietojen käsittelyn laajuus

          • käyttäjän nimi;
          • Käyttäjän sähköpostiosoite.

          Profilointitarkoituksiin käsitellyt tiedot:

          • Käyttäjän aktiviteetit toimitetussa sähköpostissa (esimerkiksi sähköpostin avaaminen, kuinka monta kertaa vastaanottaja on napsauttanut sitä, lukiko vastaanottaja koko sähköpostin)
          • Käyttäjälle lähetettyjen uutiskirjeiden palautumisaste
          • laitteen käyttöjärjestelmä ja sen versio
          • käyttäjän sähköpostiohjelman tyyppi ja versio
          • laitteen tyyppi (esimerkiksi sen valmistaja, katsotaanko laite puhelimeksi vai ei sekä näytön tarkkuus)
          • IP-osoite ja paikkatiedot (eli maa- ja aluetiedot).
        3. Tietojenkäsittelyn oikeudellinen perusta

          Tietoja käsitellään yleisen tietosuoja-asetuksen ja kaikkien sovellettavien paikallisten lakien mukaisesti.

          Tietojenkäsittelyn oikeudellisena perustana toimivat

          • käyttäjän antama suostumus a) tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklan 6(1) mukaisesti ja
          • Unkarissa vuonna 2008 voimaan astuneen XLVIII-lain, joka koskee kaupallisen mainostoiminnan perusvaatimuksia ja tiettyjä rajoituksia, osioiden 6(1) ja (2) mukaan (”mainoslaki”).

          Käyttäjä voi tilata NNG:n uutiskirjeen joko sivustolta tai Toolboxista merkitsemällä tilausta koskevan ruudun. Käyttäjä voi perua suostumuksensa milloin tahansa lähettämällä NNG:lle sähköpostiviestin siltä sähköpostitililtä, jolle hän ei enää halua saada uutiskirjeitä, tai lähettämällä postia osiossa 1 mainittuun NNG:n postiosoitteeseen (rekisteröity toimipaikka). Käyttäjä voi perua tilauksen milloin tahansa myös noudattamalla uutiskirjeessä annettuja ohjeita.

          Huomaathan, että uutiskirjeen tilauksen peruminen ei vaikuta suostumuksesi perusteella tapahtuvaan, perumista edeltävään tietojenkäsittelyyn, eikä uutiskirjeen tilauksen peruminen tarkoita tilin sulkemista.

        4. Tiedonkäsittelyn kesto ja uutiskirjeiden tilaus

          1. Sivustoon ja Toolboxiin syöttämiäsi henkilötietoja säilytetään niin kauan, kuin Päivitys on saatavilla ja NNG tukee laitettasi tai kunnes peruutat uutiskirjeen tilauksen.

          2. Käyttäjä voi tilata NNG:n uutiskirjeen Toolboxissa. Valitsemalla asianmukaisen valintaruudun Käyttäjä antaa vapaaehtoisesti suostumuksensa siihen, että NNG lähettää hänelle ajoittain uutiskirjeitä. NNG voi lähettää Käyttäjälle räätälöityjä uutiskirjeitä käsiteltyjen tietojen perusteella tämän Käytännön mukaisesti.

          3. Käyttäjä voi peruuttaa suostumuksensa milloin tahansa lähettämällä NNG:lle sähköpostiviestin sähköpostitililtä, jolle hän ei enää halua saada uutiskirjeitä tai lähettämällä sähköpostia osiossa 1 määritettyyn NNG:n osoitteeseen. Käyttäjä voi perua tilauksen milloin tahansa myös noudattamalla uutiskirjeessä annettuja ohjeita.

          4. Huomaa, että NNG voi milloin tahansa päättää lopettaa uutiskirjeiden lähettämisen ilman ennakkoilmoitusta, vastuuta tai minkäänlaista velvoitetta.

    5. Tietojenkäsittelijä

      1. Uutiskirjeiden lähettämiseen liittyvä tietojenkäsittely

        1. Lähettäessään uutiskirjeitä Käyttäjille NNG toimii yhdessä sähköpostimarkkinointipalveluita tarjoavan tietojen käsittelijän kanssa. Tietojen käsittelijä toimittaa NNG:lle verkkojärjestelmän (jatkossa Järjestelmä), jonka kautta NNG voi hallinnoida uutiskirjeiden lähettämistä Käyttäjille. Tietojenkäsittelijällä ei ole käyttöoikeutta sisältöön, jonka NNG siirtää järjestelmään.

        2. Käyttäjäkokemuksen parantamiseksi Järjestelmää käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

          • Käyttäjän henkilötietojen tallentaminen
          • Sähköpostiviestien lähettäminen Käyttäjälle
          • Käyttäjän aktiviteettien analysointi toimitetussa sähköpostissa (erityisesti sähköpostin avaaminen, kuinka monta kertaa vastaanottaja on napsauttanut sitä, lukiko vastaanottaja koko sähköpostin)
          • Palautumisasteen analysointi (esim. silloin, kun sähköpostiosoite on virheellinen tai viesti merkitään roskapostiksi)
          • Käyttäjän rekisteröimän laitteen ja sen paikkatietojen kerääminen (laitteen käyttöjärjestelmä ja sen versio, käyttäjän sähköpostiohjelman tyyppi ja versio, laitteen tyyppi [esimerkiksi sen valmistaja, katsotaanko laite puhelimeksi sekä näytön tarkkuus], IP-osoite ja paikkatiedot [eli maa- ja aluetiedot]).
        3. Osiossa 2.4.3.2 luetellut käyttäjätiedot tallennetaan sekä Järjestelmään että NNG:n palvelimelle.

          NNG:n tietojen käsittelijän nimi: salesforce.com EMEA Limited
          Tietojen käsittelijän osoite: Floor 26 Salesforce Tower, 110 Bishopsgate EC2N 4AY Lontoo, Iso-Britannia
          Sivusto: https://www.salesforce.com
          Yhteystiedot: https://www.salesforce.com/form/contact/contact-privacy.jsp
    6. Evästeet

      1. NNG ilmoittaa, että ladatessasi sivuston ja Toolboxin tiettyjä osia verkkopalvelin lähettää laitteeseesi automaattisesti pieniä datatiedostoja (jäljempänä ”evästeet”). Tietyissä tapauksissa näitä datatiedostoja voidaan pitää henkilötietoina Unkarin tietosuojalain mukaisesti. Nämä datatiedostot ovat välttämättömiä Sivuston ja Toolboxin oikean toiminnan kannalta, ja niiden avulla kerätään nimettömiä tietoja Käyttäjän käynneistä Sivustolla ja Toolboxissa.

      2. Käyttäjä voi hyväksyä tai estää evästeet tapauskohtaisesti tai estää kaikki evästeet selaimensa asetuksista. Saat lisätietoja estämisestä ja evästeistä osoitteesta https://www.youronlinechoices.eu/. Jos Käyttäjä estää kaikki Evästeet, sivuston sivujen ja Toolboxin joidenkin ominaisuuksien käyttäminen on rajoitettua.

    7. Evästetyypit Evästeiden tarkoitus Tietojenkäsittelyn oikeudellinen perusta Evästeiden säilytysaika
      Google Analytics Sivusto ja Toolbox käyttävät Google Analyticsiä kerätäkseen ja analysoidakseen tietoja siitä, kuinka käyttäjä käyttää sivustoa ja Toolboxia. Tietojen perusteella laadimme raportteja ja kehitämme sivustoa ja Toolboxia. Tiedot kerätään nimettöminä, ja niihin lukeutuvat esimerkiksi sivuston ja Toolboxin käyttäjämäärät, sivustot, joilta käyttäjät saapuvat sivustollemme ja Toolboxiin, sekä sivut, joilla he vierailevat sivustolla ja Toolboxissa. Kerättyjä tietoja ei voida yhdistää käyttäjään. Lisätietoja Googlen tietosuojakäytännöstä on täällä. Käyttäjän suostumus. Google Analytics -evästeet luodaan heti, kun käyttäjä käy sivustolla, jolle on asennettu voimassa oleva Google Analytics -seurantakoodi. Evästeitä säilytetään käyttäjän selaimessa enintään kahden vuoden ajan yllä mainitusta päivästä alkaen. Saat lisätietoja napsauttamalla tästä.
      Google AdWords (Googlen uudelleenmarkkinointi) Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat, mukaan lukien Google, tallentavat käyttäjän tekemät aiemmat käynnit sivustolle ja Toolboxiin ja käyttävät näitä tietoja näyttääkseen käyttäjälle NNG:n mainoksia Googlen kumppaneiden sivustoilla.
      Kun käyt sivustolla ja Toolboxissa, lähetämme tietokoneellesi yhden tai useampia Google Inc:n (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) toimittamia evästeitä, joiden avulla tunnistetaan selaimesi. Googlen uudelleenmarkkinointievästeitä käytetään Google AdWordsissa. Googlen toimittamat evästeet muistavat sivustolla ja Toolboxissa ja alasivuilla käyntien määrän ja ajankohdat käyttäjän selatessa sivustoa tai Toolboxia. Kerätyt tiedot tallennetaan anonyymeinä.

      Käyttäjät voivat estää Googlen uudelleenmarkkinointievästeet ottamalla ne pois käytöstä Googlen mainosasetuksista. Käyttäjät voivat myös estää kolmannen osapuolen evästeet Network Advertising Initiativen poisjättäytymissivustolla.
      Käyttäjän suostumus. AdWords-evästeet vanhenevat 90 päivän kuluttua siitä, kun käyttäjä on käynyt sivustolla tai Toolboxissa.
      Saat lisätietoja napsauttamalla tästä.
      Istuntotunnus Istuntoevästeiden avulla sivusto ja Toolbox tunnistaa Käyttäjät.
      Evästeitä käytetään esimerkiksi Toolboxin ostoskärrytoiminnossa. Kun käyttäjä avaa luettelon jonkin sivun ja valitsee tuotteita, evästetiedosto tallentaa valinnat. Näin valitut tuotteet näkyvät ostokärryssä, kun käyttäjä siirtyy kassalle.
      Käyttäjän suostumus. Tiedot tallennetaan istunnon loppuun saakka. Sen jälkeen kerätyt tiedot eivät enää ole käytettävissä.
    8. Tietoturva

      1. NNG noudattaa kaikkia voimassa olevia määräyksiä henkilötietojen suojaamisesta. Sen vuoksi sekä NNG että sen valtuuttama tietojen käsittelijä käyttävät asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä henkilötietojen suojaamiseen ja laativat asianmukaiset säännöt, joiden avulla varmistetaan Tietosuojalain noudattaminen luottamuksellisuuden ja tietojenkäsittelyn turvallisuuden osalta.

      2. Tietojen käsittelijä noudattaa tietosuojahallinnointijärjestelmän (ISMS) vaatimuksia, jotka on määritetty kansainvälisessä ISO 27001 -standardissa ja jotka ovat standardin ISO 27018 mukaisia. Tietojen käsittelijällä on riippumattoman kolmannen osapuolen myöntämä ISO 27001/27018 -sertifiointi ISMS-järjestelmälleen.

    9. Oikeudet ja muutoksenhakukeinot

      1. Kaikkien NNG:lle antamiesi henkilötietojen on oltava kaikilta osin oikeita, täydellisiä ja todenmukaisia. Sitoudut ilmoittamaan viipymättä kaikista henkilötietojesi muutoksista osiossa 1 mainittuun NNG:n sähköpostiosoitteeseen.

      2. Käyttäjällä on seuraavat NNG:n harjoittamaa tietojenkäsittelyä koskevat oikeudet:

        • pyytää tietoja omien henkilötietojensa käsittelystä
        • pyytää omien henkilötietojensa korjaamista
        • pyytää henkilötietojensa poistamista tai niiden käsittelyn rajoittamista
        • kieltää NNG:n suorittama tietojenkäsittely
        • pyytää tiedot siirrettävässä muodossa.
      3. Sinulla on oikeus pyytää tietoja itseäsi koskevista tiedoista sekä siitä, miten NNG:n käsittelee kyseisiä tietoja. Sinulla on oikeus tietää, mitä henkilötietojasi tallennetaan, mistä lähteistä niitä kerätään, käsittelyn tarkoituksesta, perusteista ja kestosta, henkilötietojen paljastamisesta muille, tietojen keräämisen oikeudellisesta perustasta ja vastaanottajista sekä henkilötietoihisi liittyvistä tietosuojaongelmista. Voit pyytää tietoja sähköpostitse tai kirjeitse osiossa 1 mainitusta sähköposti- tai postiosoitteesta (rekisteröity toimipaikka). NNG toimittaa tiedot henkilötietojesi käsittelystä kirjallisesti 1 kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta. Voit myös pyytää henkilötietojesi korjaamista.

      4. Sinulla on myös tietosuoja-asetuksen artiklan 20 nojalla oikeus pyytää jäsennelty, konekielinen kopio NNG:n käsittelemistä henkilötiedoistasi yleisessä käytössä olevassa muodossa.

        Sinulla on oikeus siirtää henkilötietosi toiselle rekisterinpitäjälle tai – jos tämä on teknisesti mahdollista – voit pyytää NNG:tä siirtämään henkilötietosi suoraan toiselle rekisterinpitäjälle tietosuoja-asetuksen artiklan 20 nojalla.

      5. Jos henkilötietosi ovat virheellisiä, voit pyytää NNG:tä korjaamaan ne – edellyttäen, että oikeat tiedot ovat NNG:n käytettävissä.

      6. Henkilötietosi poistetaan pyynnöstäsi sovellettavien lakien mukaisesti. Voit lähettää pyynnön tietojen poistamisesta NNG:lle osiossa 1 mainittuun sähköposti- tai postiosoitteeseen (rekisteröity toimipaikka). NNG poistaa kaikki tallentamansa henkilötiedot tämän käytännön mukaisesti peittämällä tai anonymisoimalla ne pysyvästi ja peruttamattomasti.

      7. Huomaathan, että tietojasi ei poisteta, jos laki edellyttää niiden käsittelyä tai jos niitä koskee jokin sovellettavan lain mukainen poikkeus.

      8. Sinulla on oikeus pyytää NNG:tä rajoittamaan tietojenkäsittelyä seuraavissa tapauksissa:

        1. käsiteltävät henkilötietosi eivät ole mielestäsi oikein, ja tällöin NNG tarvitsee jonkin verran aikaa tietojen oikeellisuuden vahvistamiseen.

        2. käsittely on lainvastaista, muttet kuitenkaan halua poistaa henkilötietojasi. Tällöin voit pyytää niiden käytön rajoittamista.

        3. NNG ei enää tarvitse henkilötietojasi siihen tarkoitukseen, johon ne on käsittelyä varten kerätty, mutta haluat, että NNG jatkaa tietojen käsittelyä, jotta voisit esittää tai toteuttaa jonkin oikeudellisen vaatimuksen tai puolustaa jo tekemääsi vaatimusta.

        4. olet vastustanut tietojen käsittelyä, ja NNG:llä on ollut riittävästi aikaa selvittää, ohittavatko NNG:n oikeutetut perusteet sinun esittämäsi perusteet.

      9. Sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jolleivät sovellettavat lait toisin määrää, ja voit erikseen vastustaa henkilötietojesi käyttämistä suoramarkkinointiin, tässä asiakirjassa kuvattu profilointi mukaan lukien. Jos teet näin, NNG ei jatka henkilötietojesi käsittelyä, jollei NNG pysty esittämään tietojen käsittelylle painavia oikeudellisia perusteita, jotka ohittavat etusi, oikeutesi ja tietosuojaa koskevat vapautesi, tai jos käsittely on välttämätöntä oikeudellisten vaatimusten esittämiseen, toteuttamiseen tai puolustamiseen.

      10. Voit tehdä valituksen henkilötietojesi käsittelystä Unkarin tietosuoja- ja tiedonvapausvaltuutetulle (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság – NAIH; osoite: H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; postiosoite: 1530 Budapest, Pf. 5; 5 puhelin: +36-1-391-1400; faksi: +36-1-391-1410; sähköposti: ugyfelszolgalat@naih.hu) tai oman koti- tai asuinmaasi tietosuojaviranomaisille.

      11. Jos Unkarin tietosuojalain sinulle suomia oikeuksia on loukattu, voit NAIH:lle tekemästäsi valituksesta riippumatta ottaa yhteyttä tuomioistuimeen. Jos toimit näin, asia voidaan käsitellä sellaisessa tuomioistuimessa, jonka tuomiopiirin alueella asut joko pysyvästi tai tilapäisesti. Ennen oikeusprosessin aloittamista valituksesta saattaa kannattaa keskustella NNG:n kanssa.

      12. Oikeuksiasi ja muutoksenhakukeinojasi koskevat Tietosuojalain osiot 15-21

    10. Yhteydenotto NNG:hen

      Arvostamme mielipidettäsi. Jos sinulla on kommentteja tai kysymyksiä tai haluat lisätietoja tietojenkäsittelystä NNG:ssä, lähetä sähkö- tai kirjepostia osiossa 1 mainittuun sähköposti- tai postiosoitteeseen. Käsittelemme lähettämäsi tiedot luottamuksellisesti. Edustajamme ottaa sinuun yhteyttä kohtuullisessa ajassa.

Liite A

Luettelo Mazda-yhtiöistä, jotka vastaanottavat ja käsittelevät henkilötietoja kumppanin puolesta

  1. Mazda Motors (Deutschland) GmbH, Saksan lainsäädännön mukaan järjestäytynyt ja olemassa oleva yritys, jonka rekisteröity toimipaikka on Hitdorfer Strasse 73, 51371 Leverkusen, Saksa, ja joka on rekisteröity Kölnin kaupparekisteriin numerolla HRB 48377
  2. Mazda Automobiles France SAS, Ranskan lainsäädännön mukaan järjestäytynyt ja olemassa oleva yritys, jonka rekisteröity toimipaikka on 34 Rue de la Croix de Fer, 78100 Saint Germain en Laye, Ranska, ja joka on rekisteröity Versaillesin kaupparekisteriin numerolla 434 455 960
  3. Mazda Automoviles Espana S.A., Espanjan lainsäädännön mukaan järjestäytynyt ja olemassa oleva yritys, jonka rekisteröity toimipaikka on C/ Manuel Pombo Angulo, 28, 28050 Madrid, Espanja, ja joka on rekisteröity Madridin kaupparekisteriin numerolla Sección 8, Hoja 252860
  4. Mazda Austria GmbH, Itävallan lainsäädännön mukaan järjestäytynyt ja olemassa oleva yritys, jonka rekisteröity toimipaikka on Ernst-Diez-Straße 3, 9020 Klagenfurt, Itävalta, ja joka on rekisteröity Klagenfurtin kaupparekisteriin numerolla FN 101538 x
  5. Mazda Motor Italia S.P.A., Italian lainsäädännön mukaan järjestäytynyt ja olemassa oleva yritys, jonka rekisteröity toimipaikka on Viale A. Marchetti 105, 00148 Rooma, Italia, ja joka on rekisteröity Rooman kaupparekisteriin numerolla 05916001000
  6. Mazda Motor de Portugal Lda, Portugalin lainsäädännön mukaan järjestäytynyt ja olemassa oleva yritys, jonka rekisteröity toimipaikka on Avenida José Malhoa, nº 16, Piso 3, Fraccão B2, 1070 158 Lissabon, Portugal, ja joka on rekisteröity Lissabonin kaupparekisteriin numerolla Matricula N° 8623/1995-02-08
  7. Mazda Suisse SA, Sveitsin lainsäädännön mukaan järjestäytynyt ja olemassa oleva yritys, jonka rekisteröity toimipaikka on Avenue des Morgines 12, 1213 Petit-Lancy, Sveitsi, ja joka on rekisteröity Geneven kaupparekisteriin numerolla No féd: CH-660.0.443.980-3
  8. Mazda Motors UK Ltd, Englannin ja Walesin lainsäädännön mukaan järjestäytynyt ja olemassa oleva yritys, jonka rekisteröity toimipaikka on Victory Way, Crossways Business Park, Dartford, Kent DA2 6DT, Iso-Britannia, ja joka on rekisteröity Birminghamin kaupparekisteriin numerolla 4212655
  9. Mazda Motor Logistics Europe NV Mazda Motor Belux, Mazda Motor Logistics Europe NV -jaosto, jonka rekisteröity toimipaikka on Blaasveldstraat 162, 2830 Willebroek, Belgia, ja joka on rekisteröity Mechelenin kaupparekisteriin numerolla 0406.024.281
  10. Mazda Motor Logistics Europe NV Mazda Motor Denmark, Mazda Motor Logistics Europe NV -jaosto, jonka rekisteröity toimipaikka on Vojensvej 11, 2610 Roedovre, Tanska, ja joka on rekisteröity Kööpenhaminan kaupparekisteriin numerolla CVR-nr 10117615
  11. Mazda Motor Logistics Europe NV Mazda Motor Ireland, Mazda Motor Logistics Europe NV -jaosto, jonka rekisteröity toimipaikka on Suite 6, 2nd Floor, Northwood House, Northwood, Santry, D09NR04 Dublin, Irlanti, ja joka on rekisteröity Dublinin kaupparekisteriin numerolla Tax IE 9973602M
  12. Mazda Motor Logistics Europe NV Mazda Motor Nederland, Mazda Motor Logistics Europe NV -jaosto, jonka rekisteröity toimipaikka on Kouwe Hoek 8, 2741 PX Waddinxveen, Hollanti, ja joka on rekisteröity Amsterdamin kaupparekisteriin numerolla 34292696
  13. Mazda Motor Logistics Europe NV Mazda Motor Norge, Mazda Motor Logistics Europe NV -jaosto, jonka rekisteröity toimipaikka on Lienga 2, 1411 Kolbotn, 0217 Oppegard, Norja, ja joka on rekisteröity Brønnøysundin kaupparekisteriin numerolla 986 632 212
  14. Mazda Motor Logistics Europe NV Mazda Motor Sverige, Mazda Motor Logistics Europe NV -jaosto, jonka rekisteröity toimipaikka on Faktorvaegen 9, 434 37 Kungsbacka, Ruotsi, ja joka on rekisteröity Sundsvallin kaupparekisteriin numerolla 516403-4919
  15. Mazda Motor Logistics Europe Spolka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia Oddzial W Polsce, Mazda Motor Logistics Europe NV -jaosto, jonka rekisteröity toimipaikka on ul. Postepu 14b, 02-676 Varsova, Puola, ja joka on rekisteröity Varsovan kaupparekisteriin numerolla KRS N° 0000291999
  16. Mazda Motor Logistics Europe NV, organizacna zložka, Mazda Motor Logistics Europe NV -jaosto, jonka rekisteröity toimipaikka on Cesta na Senec 2/A, 82104 Bratislava, Slovakia, ja joka on rekisteröity Bratislavan kaupparekisteriin numerolla 36671207
  17. Mazda Motor Logistics Europe NV, organizační složka, Mazda Motor Logistics Europe NV -jaosto, jonka rekisteröity toimipaikka on Türkova 2319/5b, 14900 Praha 4, Tšekin tasavalta, ja joka on rekisteröity Prahan kaupparekisteriin numerolla 27594947
  18. Mazda Motor Croatia d.o.o., jonka rekisteröity toimipaikka on Hektoroviceva ulica 2, 10000 Zagreb, Kroatia, ja joka on rekisteröity Zagrebin kaupparekisteriin numerolla 080169988
  19. Mazda Motor Hungary Kft., jonka rekisteröity toimipaikka on Infopark setany 1., 1117 Budapest, Unkari, ja joka on rekisteröity Budapestin kaupparekisteriin numerolla Cg. 01-09-166159
  20. Mazda Motor Slovenija d.o.o., jonka rekisteröity toimipaikka on Dolenjska cesta 242 c, 1000 Ljubljana, Slovenia, ja joka on rekisteröity Ljubljanan kaupparekisteriin numerolla 5672040000
  21. Mazda Motors Logistics Europe NV, Belgian lainsäädännön mukaan järjestäytynyt ja olemassa oleva yritys, jonka rekisteröity toimipaikka on Blaasveldstraat 162, 2830 Willebroek, Belgia, ja joka on rekisteröity Belgian kaupparekisteriin numerolla 0406.024.281