macOS kullanıyorsanız ve ileride haritanızı güncellemek istiyorsanız önceki Toolbox uygulamasını silin ve buradan en son sürümü indirin.

İndir


Gizlilik Politikasının Özeti

İşbu belge, Gizlilik Politikası'nın kısa bir özetidir (bundan böyle "Politika" olarak anılacaktır). Veri işleme ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi, aşağıda erişilebilir olan Politika'nın tam versiyonunda bulabilirsiniz. Politika'nın tam versiyonunun eksiksiz ve yeterli bilgi olarak kabul edildiğini lütfen unutmayın. Bu özetin amacı sadece Politika'nın daha iyi anlaşılmasını sağlamaktır.

Veri işlemenin amacı Kullanıcının hak sahibi olduğu İçerik ve Güncellemelere erişim sağlamak ve Site ve Toolbox’a (veya NNG’nin sunduğu başka herhangi bir kanala) kayıt olarak satın alma olanağı sağlamak

Politika’nın ilgili bölümü: 2.4.1.
Kullanıcının hak sahibi olduğu mevcut İçerik ve Güncellemelere ilişkin Kullanıcıyı bilgilendirmek üzere Ortaklar ile işbirliği

Politika’nın ilgili bölümü: 2.4.2.
Bülten göndermek

Politika’nın ilgili bölümü: 2.4.3
Veri kontrolörü
  • NNG
  • NNG
  • Ortak
  • NNG
İşlenmiş verilerin kapsamı
  1. Kullanıcı kaydıyla ilgili olarak işlenen bilgiler:
    • Kullanıcı adı;
    • Kullanıcının e-posta adresi;
    • Ülke;
    • Kullanıcı Faaliyeti.
  2. SD kartın tanınmasıyla ilgili olarak işlenen bilgiler:
    • Cihazı tanımlayan marka ve model;
    • SWID (tek yönlü bir karma fonksiyonu kullanılarak TKN’den oluşturulan bir Kimlik);
    • IMEI (Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği) numarası;
    • Yazılım versiyonu;
    • ilk kullanım tarihi (navigasyon ana birimin ilk GPS sabit noktasının hesaplandığı zaman);
    • TKN.
  • TKN;
  • son Güncelleme tarihi;
  • Güncelleme versiyonu;
  • ilk kullanım tarihi (navigasyon ana birimin ilk GPS sabit noktasının hesaplandığı zaman)
  • Mapcare Döneminin başlangıç ve bitiş tarihi.
  • Kullanıcı adı;
  • Kullanıcının e-posta adresi.
  • otomatik işleme ile işlenen veriler:
    • Teslim edilen bültenler ile Kullanıcı etkileşimi (örneğin, e-postanın açılıp açılmadığı, alıcının e-postaya kaç kez tıkladığı, alıcının e-postanın tamamını okuyup okumadığı) ve e-postaların geri dönüş oranı;
    • Haber bülteninin açıldığı cihazın İşletim Sistemi ve İşletim Sistemi sürümü;
    • Kullanıcının e-posta istemcisinin türü ve sürümü;
    • cihazın türü (cihazın üreticisi, cihazın telefon niteliği taşıyıp taşımadığı, ekran çözünürlüğü dahil olmak üzere)
    • cihazın IP adresi ve konum belirleme verileri (örneğin, ülke/bölge bilgileri).
Hukuki dayanak
  • Kullanıcı izni.
  • Kullanıcı izni.
  • Kullanıcı izni.
Veri işleme süresi
  • Güncellemenin mevcut olduğu ve NNG tarafından desteklendiği süre ya da Kullanıcı hesabını iptal edene veya iznini geri çekene kadar.
  • Güncellemenin mevcut olduğu ve NNG tarafından desteklendiği süre ya da Kullanıcı hesabını iptal edene veya iznini geri çekene kadar.
  • Güncellemenin mevcut olduğu ve NNG tarafından desteklendiği süre ya da Kullanıcı bülten aboneliğinden çıkana kadar.
Veri işleyici

  • SalesForce.com
Veri aktarımı
NNG, müşterinin abone olduğu bölgesel web sitesine (EEA veya NA) ya da müşterinin Toolbox'a kaydolurken/giriş yaparken kullandığı Cihaza (EEA veya NA) bağlı olarak EEA veya Kuzey Amerika bölgesi (yani ABD ve Kanada) dahilindeki Ortağa aşağıdaki Kullanıcı verilerini aktarabilir

  • TKN;
  • son Güncelleme tarihi;
  • Güncelleme versiyonu;
  • Mapcare Döneminin bitiş tarihi.

Bu Politika’da bölüm 2.4.2 altında yer alan bu gibi veri aktarımına ilişkin ayrıntılı açıklamaya bakın.

Gizlilik Politikası

Bu Gizlilik Politikası (bundan böyle "Politika" olarak anılacaktır) ilk olarak 28 Şubat 2019'da yayınlanmıştır. Orijinalinin bu gözden geçirilmiş Politikası 30 Kasım 2019'da yayınlanmıştır.

  1. TANIMLAR

    Bağlantılı Hizmetler, Cihazınızda bir tür çevrimiçi bağlantı (SIM kart ya da Bluetooth ile veri erişimi, kablosuz internet erişimi, TMC alıcısı, vb.) gerektiren konum tabanlı hizmetler (yerel arama, trafik bilgisi, yakıt fiyatı, hava durumu bilgisi, vb.) anlamına gelir.

    İçerik, Cihazınıza yüklenebilen ve Yazılımınızla birlikte kullanılabilen haritalar, ilgi alanları, 3D içerik, sesler, dil dosyaları ve diğer navigasyonla ilgili içerik anlamına gelir.

    Çerez, bir web sunucusu tarafından sabit diskinize yerleştirilen ve Toolbox ve Site tarafından aşağıdaki Gizlilik bölümünde belirtildiği gibi kullanılan küçük bir metin dosyası anlamına gelir.

    Cihaz, aracınıza entegre araç içi navigasyon sistemiyle birlikte Ortak tarafından sağlanan SD kart anlamına gelir.

    Ücretsiz Ürün, Mapcare dönemi boyunca Kullanıcının ücretsiz hak sahibi olduğu Güncellemeler, İçerik ve Bağlantılı Hizmetler anlamına gelir.

    GVKD, Avrupa Parlamentosu'nun ve 27 Nisan 2016 tarihli Kurulun kişisel verilerin işlenmesi ve bu verilerin serbest dolaşımına ilişkin gerçek kişilerin korunması ve 95/46/EC Direktifinin feshedilmesine üzerine (AB) 2016/679 no'lu Düzenlemesi anlamına gelir.

    Mapcare Dönemi, Ücretsiz Ürünün erişilebildiği ve Kullanıcıya sunulduğu dönem anlamına gelir (bu genellikle üç yıllık bir dönemdir).

    NNG, NNG Software Developing and Commercial Limited Liability Company anlamına gelir.

    Kayıtlı ofis: H-1037 Budapeşte, Szépvölgyi út 35-37, Macaristan
    Sicil mahkemesi: Budapeşte-Başkent Asliye Mahkemesi (Fővárosi Törvényszék)
    Şirket kayıt numarası: Cg.01-09-891838
    Vergi numarası: 13357845-2-44
    E-posta adresi: unsubscribe@nng.com

    Ortak, aşağıdaki Mazda kuruluşu anlamına gelir:

    • Mazda Motor Europe GmbH (Hitdorfer Strasse 73, 51371 Leverkusen, Almanya)

    Ürün; Güncellemeler, İçerik ve Bağlantılı Hizmetler anlamına gelir. Yazılım Cihazınızda çalışan navigasyon yazılımı anlamına gelir.

    Profil oluşturma, kullanıcı deneyimini ve memnuniyetini artırmak için Kullanıcı ve kayıtlı Cihaz(lar)ıyla ilgili kişiselleştirilmiş bültenler sağlamak amacıyla madde 2.4.2.2'de listelendiği gibi kişisel verilerin otomatik işlenmesi anlamına gelir;

    Site, https://mazda.welcome.naviextras.com/ anlamına gelir

    Yazılım Cihazınızda çalışan navigasyon yazılımı anlamına gelir.

    Toolbox, NNG sunucularından Ürünleri indirmek ve bunları Cihaza yüklemek için kullanılan, PC ve OSX için ücretsiz bir yazılım aracı anlamına gelir.

    Güncellemeler, Cihaz üreticisi ya da Yazılım geliştiricisi tarafından sağlanan ve ilave işlevler, yeni İçerik versiyonları sağlayan veya bilinen Yazılım problemlerini onaran (belirli bir dönem için ücretsiz olarak ve ardından ücretli olarak mevcut olan) İçerik ve Yazılım güncellemeleri anlamına gelir.

    Kullanıcı ya da Siz, Site ve/veya Toolbox'ın kayıtlı bir ziyaretçisi anlamına gelir.

    Kullanıcı Faaliyeti, (Toolbox’ta/web sitesinde dil seçimi, Kullanıcı sepetine koyulan ürünler) konum ve davranış verileri, yerinde tarama geçmişi, kullanım örüntüleri (dolandırıcılığı soruşturmak için oturum açma sıklığı/örüntüleri, Toolbox/Sitenin yanlış kullanımı) anlamına gelir.

    TKN (Taşıt Kimlik Numarası) taşıtın benzersiz seri numarası anlamına gelir.

  2. GİZLİLİK POLİTİKASI

    1. Bu belgenin amacı

      İşbu Politika, veri sahibinin (bundan böyle "Kullanıcı" ya da "siz" olarak anılacaktır) kişisel bilgileri nasıl işlediğine dair şart ve koşulları belirler. Lütfen bu şartları ve koşulları dikkatle okuyun!

    2. Bu belgenin erişilebilirliği ve güncellemesi

      NNG, bu belgeyi istediği zaman tek taraflı olarak değiştirme hakkını saklı tutar. En güncel bilgileri almak için zaman zaman Siteyi ve Toolbox'ı ziyaret etmenizi öneririz, bununla birlikte, Politikada önemli değişiklikler (örneğin, işlemenin hukuki dayanağı, işlenen verilerin kapsamı, veri işleyicisi kişisi) yapılması durumunda bu Politikanın değiştirildiğine dair bilgilendirileceksiniz.

    3. Veri kontrolörü

      1. Site ve Toolbox'ta sağlanan veriler, NNG tarafından işlenir.

      2. Sağlanan veriler, aşağıdaki kişiler tarafından ulaşılabilir:

        • NNG çalışanları ve yöneticileri, veri toplama işlemine dahildir;
        • Bu Politikanın amacıyla ilişkili görevlerini gerçekleştirmeyle bağlantılı şekilde NNG bünyesindeki görevlerinin parçası olarak NNG'nin bilgisayar sisteminin çalıştırılması ve bakımıyla ilgili çeşitli BT görevlerini yerine getiren BT uzmanları.
      3. Bu Politika’da bölüm 2.4.2.2’de açıklanan veriler doğrultusunda, hem NNG hem de Ortak, bölüm 2.4.2.5’te açıklandığı gibi veri kontrolörü olarak nitelendirilir.

    4. Veri işleme

      1. Toolbox ve Site'ye kayıt sırasında Kullanıcı tarafından sunulan verilerin işlenmesi

        1. Veri işlemenin amacı

          1. Güncellemelerin Hükmü

            Kullanıcı, bir Ürünü indirmeyi ya da satın almayı isterse, Toolbox'a kayıt olmalıdır. Kullanıcı Toolbox'a kayıt olarak, işbu Politika hükmü ve veri korumaya ilişkin yasalar uyarınca NNG'nin kişisel verilerini işlemesine açıkça ve kendi isteği ile onay vermiş olur.

            Bir Güncelleme gerçekleştirme işlemi şu şekildedir: Kullanıcı SD kartı navigasyon ana biriminden manuel olarak çıkarabilir. SD kart, bir Güncelleme gerçekleştirmek için gereken tüm bilgileri içerir. Kullanıcı SD kartı bilgisayara takmalı ve Mazda Toolbox uygulamasını başlatmalıdır. Mazda Toolbox uygulaması kullanılarak, bölüm 2.4.1.2 b) maddesinde listelenen bilgiler Toolbox’tan NNG sunucusuna gönderilir.

          2. Sitedeki kaydı ve Kullanıcı hesabı bakımını yönetme.

            Kullanıcı, bir Ürünü indirmeyi ya da satın almayı isterse, Sitede mevcut olan bağlantı üzerinden Toolbox'ı indirebilir ve Toolbox'a kayıt olabilir.

        2. Toolbox ve Siteye kayıt sırasında ve Toolbox'ın kullanımı için verilen, Kullanıcının işlenen kişisel verilerinin kapsamı:

          1. Kullanıcı kaydıyla ilgili olarak aşağıdaki bilgiler işlenir:

            • Kullanıcı adı;
            • Kullanıcının e-posta adresi;
            • Kalıcı ya da geçici ikamet edilen ülke;
            • Kullanıcı Faaliyeti.
          2. SD kartın tanınmasıyla ilgili olarak aşağıdaki bilgiler işlenir:

            • Cihazı tanımlayan marka ve model;
            • SWID (tek yönlü bir karma fonksiyonu kullanılarak TKN’den oluşturulan bir Kimlik);
            • IMEI (Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği) numarası;
            • Yazılım versiyonu;
            • ilk kullanım tarihi (navigasyon ana birimin ilk GPS sabit noktasının hesaplandığı zaman);
            • TKN.
        3. Veri işlemenin hukuki dayanağı

          Veriler, GVKD'ye ve tüm ilgili yerel yasalara uygun olarak işlenir.

          Veri işlemenin hukuki dayanağı, Kullanıcının GVKD'nin 6(1) bölümünün a) maddesi uyarınca verilen açık iznidir.

        4. Veri işleme süresi

          Siteye ve Toolbox'a yüklenen kişisel verileriniz, herhangi bir Güncelleme ya da Ürünün mevcut olduğu ve NNG tarafından desteklendiği süre boyunca ya da hesabınızı iptal edene veya izninizi geri çekene kadar saklanır.

          Yukarıda belirtilenlerden bağımsız olarak NNG, silinmesini özel olarak talep ettiğiniz ya da izninizi geri çektiğiniz ve veri işleme için hukuki zemin olmadığı takdirde kişisel verilerinizi hemen silecektir. Kullanıcının iznini geri çekmesi, izne bağlı ve bu tür geri çekmeden önce yapılan veri işlemenin yasallığını etkilemez.

      2. Kullanıcının hak sahibi olduğu mevcut İçerik ve Güncellemelere ilişkin Kullanıcıyı bilgilendirmek üzere Ortak ile işbirliği

        1. Veri işlemenin amacı

          NNG, aşağıdaki amaçla, bölüm 2.4.2.2’de belirtilen verileri Ortak’a aktarır:

          Bir taşıt satın alındıktan sonra, Kullanıcı (i) Mapcare Dönemi süresince herhangi ilave ücret ödemeden ve (ii) Mapcare Dönemi sonlandıktan sonra bir ücret karşılığında, Güncellemeler ve İçerikleri indirme hakkına sahiptir.

          NNG, Güncellemelerin teknik sağlayıcısı olduğu için bazı bilgilere (örn; Kullanıcının İçeriği güncelleyip güncellemediğine dair bilgi) sadece NNG tarafından erişilebilir. Bu nedenle, Kullanıcıya kaliteli hizmet sunmak ve yeni İçeriği zaten indirmiş olan kullanıcıya bildirim göndermekten kaçınmak için NNG, bölüm 2.4.2.2’de belirtilen verileri Ortak’a aktarır. Ortak, aktarılan kişisel verileri, Mapcare Dönemi süresince ve bu süre sonunda Kullanıcıyı yeni Ürünler hakkında bilgilendirmek için kullanır.

        2. İşlenmiş verilerin kapsamı

          NNG, Ortaklara aşağıdaki bilgileri aktarır:

          • TKN;
          • son Güncelleme tarihi;
          • Güncelleme versiyonu;
          • ilk kullanım tarihi (navigasyon ana birimin ilk GPS sabit noktasının hesaplandığı zaman)
          • Mapcare Döneminin başlangıç ve bitiş tarihi.

          Hem NNG hem Ortak veya Mazda Şirketleri (aşağıda tanımlandığı şekilde) Kullanıcının ülkesine bağlı olarak ilgili tüm TKN'leri içeren bir veritabanına sahiptir (diğer bir deyişle, Cihaz satıldı ve/veya kaydedildi). Yukarıdaki bilgi öğeleri (son Güncelleme tarihi, Güncelleme versiyonu, hediye çeki kodu) NNG’nin sisteminde üretilen verilerdir ve iki TKN veritabanı karşılaştırılarak belirlenebilir.

        3. Veri işlemenin hukuki dayanağı

          Veriler, GVKD'ye ve tüm ilgili yerel yasalara uygun olarak işlenir.

          Veri işlemenin hukuki dayanağı, Kullanıcının GVKD'nin 6(1) bölümünün a) maddesi uyarınca verilen açık iznidir.

        4. Veri işleme süresi

          Siteye ve Toolbox'a yüklenen kişisel verileriniz, herhangi bir Güncelleme ya da Ürünün mevcut olduğu ve NNG tarafından desteklendiği süre boyunca ya da hesabınızı iptal edene veya izninizi geri çekene kadar saklanır.

          Yukarıda belirtilenlerden bağımsız olarak NNG, silinmesini özel olarak talep ettiğiniz ya da izninizi geri çektiğiniz ve veri işleme için hukuki zemin olmadığı takdirde kişisel verilerinizi hemen silecektir. Kullanıcının iznini geri çekmesi, izne bağlı ve bu tür geri çekmeden önce yapılan veri işlemenin yasallığını etkilemez.

        5. Kontrolör olarak hareket eden Ortaklar

          1. Kullanıcıların kişisel verileri, Avrupa Sitesi'ne abone olan veya bir Avrupa Cihazı kullanarak Toolbox'a kayıtlı olan Kullanıcıların olması durumunda, Ortağa (yani Mazda Avrupa) aktarılır. Ortak, NNG tarafından Ortağa aktarılan kişisel veriler konusunda veri kontrolörü olarak görev yapmaktadır. Ortak, kişisel verileri, Politika Ek A'da belirtildiği gibi Mazda Şirketleri adına işler ve kişisel verileri EEA bölgesinde saklar. Ortak, ilgili Mazda Şirketi'nin veri işlemcisi olarak hareket edecektir ve Kullanıcının kişisel verilerini Ek A'da listelenen ilgili Mazda Şirketi ile paylaşacaktır; Cihaz esasen, Kullanıcının en kaliteli hizmeti ve Cihaz için mevcut en yeni İçeriği alması için satılmıştır. Bu veri işleme, Ortak ve ilgili Mazda Şirketi arasındaki yasal ilişki temelinde gerçekleşecektir.

          2. Ortak, ona aktarılan kişisel verilerle ilgili olarak veri kontrolörü olarak nitelendirilir ve bu gibi veriler Ortağın Gizlilik Politikası hükümlerine uygun olarak Ortak tarafından işlenir (https://www.mazdamotors.eu/en/privacy-statement/. Ortak tarafından yürütülen veri işleme, yani Mazda Grubu içindeki kişisel verilerin bunun dışındaki aktarımı, bu Politika kapsamında değildir.

          3. NNG, Ortak veya başka bir Mazda Şirketi'nin site hizmetini kullanırken sağladığınız verileri işlemez ve dolayısıyla bu ek bilgilerden sorumlu tutulamaz.

          4. Bölüm 2.4.2.2’de açıklanan kişisel verilerin aktarımının ardından, bu verilerin işlenmesinden dolaysız şekilde Ortaklar sorumlu tutulur. Veri işlemeyle ilgili herhangi talep söz konusu olursa, bu tarihten itibaren, Kullanıcı bu talebini doğrudan Ortak’a yönlendirmelidir.

      3. Bülten almak için Kullanıcı tarafından sunulan verilerin işlenmesi

        1. Veri işlemenin amacı

          NNG, yeni Ürün ve promosyonlar ya da diğer pazarlama faaliyetleriyle ilgili Kullanıcıyı bilgilendirmek için bülten gönderir. Sizinle ve kayıtlı Cihazlarınızla ilgili kişiselleştirilmiş bülten sağlamak ve kullanıcı deneyiminizi ve memnuniyetinizi artırmak için, NNG Cihazınızın bilgilerini ve Cihazınızın bulunduğu coğrafi bölgeyi almak adına veri işleyicisi olarak salesforce.com EMEA Limited'ın katılımıyla Profil Oluşturma teknikleri kullanır.

        2. Kullanıcının işlenen kişisel verilerinin kapsamı

          • Kullanıcı adı;
          • Kullanıcının e-posta adresi.

          Profil oluşturma amaçları için işlenen veriler:

          • Teslim edilen e-posta ile Kullanıcı etkileşimi (örneğin; e-postanın açılıp açılmadığı, alıcının e-postaya kaç kez tıkladığı, alıcının e-postanın tamamını okuyup okumadığı);
          • Kullanıcıya gönderilen bültenlerin geri dönüş oranı;
          • Cihazın İşletim Sistemi ve İşletim Sistemi sürümü;
          • Kullanıcının e-posta istemcisinin türü ve sürümü;
          • Cihazın türü (cihazın üreticisi, Cihazın telefon niteliği taşıyıp taşımadığı, ekran çözünürlüğü dahil olmak üzere);
          • Cihazın IP adresi ve konum belirleme verileri (örneğin, ülke/bölge bilgileri).
        3. Veri işlemenin hukuki dayanağı

          Veriler, GVKD'ye ve tüm ilgili yerel yasalara uygun olarak işlenir.

          Veri işlemenin hukuki dayanağı

          • GVKD’nin 6(1) sayılı Maddesinin a) fıkrası ve
          • ticari reklam faaliyetlerinin temel gereksinimleri ve bazı kısıtlamalar üzerine 2008 tarihli XLVIII Yasasının ("Reklamcılık Yasası") 6(1) ve (2) bölümleri uyarınca verilen Kullanıcının açık iznidir.

          Kullanıcı, ilgili onay kutusunu işaretleyerek NNG'nin Site ya da Toolbox'taki bültenine abone olabilir. Kullanıcı, gelecekte bülten almak istemediğinde e-posta hesabından NNG'ye e-posta göndererek ya da 1. bölümde belirtilen NNG'nin posta adresine (kayıtlı ofis) posta göndererek istediği zaman onayını geri çekebilir. Kullanıcı, bültendeki talimatları takip ederek istediği zaman abonelikten de çıkabilir (iptal edebilir).

          Lütfen abonelikten çıkmanın onayınıza bağlı ve bu tür geri çekmeden önce yapılan veri işlemenin yasallığını etkilemediğini ve bülten aboneliğinden çıkmanın hesabınızı iptal etmekle aynı olmadığını unutmayın.

        4. Veri işlemenin süresi ve bülten aboneliği

          1. Site ve Toolbox'a yüklenen kişisel verileriniz, Güncelleme ve Cihazınızın NNG tarafından desteklendiği süre boyunca ya da siz bülten aboneliğinden çıkana kadar saklanır.

          2. Kullanıcı, NNG'nin Toolbox'taki bültenine abone olabilir. Kullanıcı, ilgili onay kutusunu işaretleyerek NNG'nin zaman zaman kendisine bülten göndermesine kendi isteği ile onay verir. NNG, bu politikaya uygun olarak işlenen verileri temel alarak Kullanıcıya kişiselleştirilmiş bültenler gönderebilir.

          3. Kullanıcı, gelecekte bülten almak istemediğinde e-posta hesabından NNG'ye e-posta göndererek ya da 1. bölümde belirtilen NNG'nin adresine posta göndererek istediği zaman onayını geri çekebilir. Kullanıcı, bültendeki talimatları takip ederek istediği zaman abonelikten de çıkabilir (iptal edebilir).

          4. Lütfen NNG'nin istediği zaman herhangi bir sorumluluk veya yükümlülüğü olmaksızın veya önceden herhangi bir bildirimde bulunmaksızın bülten göndermemeye karar verebileceğini unutmayın.

    5. Veri işleyici

      1. Bülten göndermekle ilgili veri işleme

        1. NNG, Kullanıcılara bülten göndermek amacıyla e-posta pazarlama hizmetleri sağlayan bir veri işleyicisi ile işbirliği yapar. Veri işleyicisi, NNG'nin Kullanıcılara bülten gönderme işlemini yönetebileceği çevrimiçi bir sistem (bundan böyle "Sistem" olarak anılacaktır) sağlar. Veri işleyicisi, NNG tarafından Sistem'e yüklenen içeriğe erişemez.

        2. Kullanıcı deneyimini geliştirmek için Sistem, aşağıdaki amaçlar doğrultusunda kullanılır:

          • Kullanıcının kişisel verilerinin depolanması;
          • Kullanıcıya e-posta gönderilmesi;
          • Teslim edilen e-posta ile Kullanıcı etkileşiminin analiz edilmesi (özellikle e-postanın açılıp açılmadığı, alıcının e-postaya kaç kez tıkladığı, alıcının e-postanın tamamını okuyup okumadığı);
          • Geri dönüş oranının analiz edilmesi (örn; e-posta adresinin geçersiz olduğu ya da e-postanın gereksiz olarak listelendiği durumlarda);
          • Kullanıcının kayıtlı Cihazı ve konum belirleme verilerini toplama (Cihazın İşletim Sistemi ve İşletim Sistemi sürümü; Kullanıcının e-posta istemcisinin türü ve sürümü; Cihazın türü (Cihazın üreticisi, Cihazın telefon niteliği taşıyıp taşımadığı, ekran çözünürlüğü dahil olmak üzere); IP adresi ve konum belirleme verileri (örn. ülke/bölge bilgileri)).
        3. Bölüm 2.4.3.2’de belirtilen Kullanıcı verileri, hem Sistemde hem de NNG'nin sunucusunda saklanır.

          NNG'nin veri işleyicisinin adı: salesforce.com EMEA Limited
          Veri işleyicinin adresi: Floor 26 Salesforce Tower, 110 Bishopsgate EC2N 4AY Londra, BK
          Web sitesi: https://www.salesforce.com
          Bağlantı bilgisi: https://www.salesforce.com/form/contact/contact-privacy.jsp
    6. Çerezler

      1. İşbu NNG, Site ve Toolbox'ın bazı bölümlerini indirdiğinizde küçük veri dosyalarının ("Çerezler") web sunucusu tarafından otomatik olarak Cihazınıza gönderileceği konusunda sizi bilgilendirir. Belirli durumlarda, bu veri dosyaları gizlilik hakkındaki Macar yasası altında kişisel veriler olarak düşünülebilir. Bu veri dosyaları, Site ve Toolbox'ın düzgün şekilde çalışması için gereklidir ve Site veya Toolbox'taki Kullanıcı ziyaretleri ile ilgili isimsiz bilgi toplamak için kullanılır.

      2. Kullanıcı, duruma göre Çerezleri kabul ya da reddedebilir veya tarayıcı ayarlarını kullanarak tüm çerezleri reddedebilir. Bunun nasıl yapılacağını öğrenmek ve Çerezler hakkında daha bilgi almak için lütfen şu siteyi ziyaret edin: https://www.youronlinechoices.eu/. Kullanıcı tüm Çerezleri reddetmeyi seçerse, bazı Site sayfaları veya Toolbox özelliklerine erişim sınırlanacaktır.

    7. Çerez türü Çerezlerin Amacı Veri işlemenin hukuki dayanağı Çerez saklama dönemi
      Google Analytics Site ve Toolbox, Kullanıcıların Site ve Toolbox'ı nasıl kullandıklarına dair bilgi toplamak ve bu bilgileri analiz etmek için Google Analytics aracını kullanır. Bilgileri raporlar hazırlamak ve Site ve Toolbox'ı geliştirmek için kullanıyoruz. Site ve Toolbox'ın Kullanıcı sayısı, Kullanıcıların Site ve Toolbox'a nereden geldikleri ve Site ve Toolbox içerisinde ziyaret ettikleri sayfalar gibi veriler isimsiz biçimde toplanır. Toplanan verilerden Kullanıcıya ulaşılamaz. Google’ın gizlilik politikası hakkında daha fazla bilgi için, lütfen buraya tıklayın. Kullanıcı izni. Google Analytics Çerezleri, Kullanıcının geçerli bir Google Analytics takip kodunun yüklü olduğu bir web sitesini ziyaret etmesi üzerine oluşur. Çerezler, yukarıda belirtilen tarihten itibaren maksimum 2 yıllık bir süre boyunca Kullanıcının tarayıcısında tutulacaktır. Daha fazla bilgi için lütfen buraya tıklayın.
      Google AdWords (Google Yeniden Pazarlama) Google dahil olmak üzere üçüncü taraf hizmet sağlayıcılar, Kullanıcının Site ve Toolbox'a yaptığı önceki ziyaretlerin kaydını depolar ve bu bilgileri Google'ın ortaklarının web sitelerindeki NNG reklamlarını Kullanıcıya göstermek için kullanır.
      Kullanıcı, Site ve Toolbox'ı ziyaret ettiğinde, bilgisayarınıza sadece sizin tarayıcınıza özel olan ve Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ABD) tarafından sağlanan bir veya daha fazla Çerez gönderiyoruz. Google yeniden pazarlama Çerezleri Google AdWords kapsamında kullanılır. Google tarafından sağlanan Çerezler, Site ya da Toolbox'ın kaç kez ve hangi saatlerde ziyaret edildiğinin yanı sıra Site veya Toolbox'ta gezinirken Kullanıcının hangi alt sayfaları görüntülediğini de hatırlar. Kaydedilen veriler anonim olarak depolanır.

      Kullanıcı, Google yeniden pazarlama Çerezlerini Google Reklam Ayarları iptal sayfasından ve ayrıca üçüncü taraf Çerezlerini de Network Advertising Initiative iptal sayfasından engelleyebilir.
      Kullanıcı izni. AdWords Çerezlerinin süresi, Kullanıcının Site veya Toolbox'ı ziyaret etmesinden 90 gün sonra sona erer.
      Daha fazla bilgi için lütfen buraya tıklayın.
      Oturum Kimliği Oturum Çerezleri Kullanıcıların Site ve Toolbox'ta tanınmasını sağlar.
      Bu işlevselliğin en yaygın örneği Toolbox'ın alışveriş sepeti özelliğidir. Kullanıcı kataloğun bir sayfasını ziyaret ettiğinde ve bazı öğeleri seçtiğinde, oturum Çerezi seçimi hatırlar ve böylelikle Kullanıcı oturumu sonlandırmaya hazır olduğunda alışveriş sepeti seçilmiş öğeleri içerecektir.
      Kullanıcı izni. Mevcut oturum sonlanana kadar bilgiler saklanır. Toplanan bilgiler oturumdan sonra mevcut olmayacaktır.
    8. Veri güvenliği

      1. NNG kişisel verilerinizin güvenliğiyle ilgili tüm mevcut düzenlemeleri inceler. Bu nedenle, hem NNG hem de yetkili veri işleyicisi, kişisel verileri korumak için ve veri işleme gizliliği ve güvenliğine ilişkin Gizlilik Yasasının hükümlerini yerine getirmek amacıyla usuli kuralları koymak için uygun teknik ve organizasyonel önlemleri sağlar.

      2. Veri işleyicisi, ISO 27001 uluslararası standardı tarafından belirlenen bir bilgi güvenliği yönetim sisteminin (ISMS) gerekliliklerine uygundur ve ISO 27018 kriterlerini karşılar. Veri işleyicisi, bağımsız bir üçüncü taraftan ISMS'si için ISO 27001/27018 sertifikası almıştır.

    9. Haklar ve hukuki çözümler

      1. NNG için vereceğiniz tüm bilgiler her açıdan gerçek, eksiksiz ve doğru olmalıdır. Bölüm 1’de belirtilen NNG'nin e-posta adresini kullanarak kişisel bilgilerinizle ilgili herhangi bir değişikliği hemen bize bildirmeyi kabul etmiş olursunuz.

      2. Kullanıcı, NNG'nin veri işleme faaliyetleriyle ilişkili aşağıdaki hakları kullanabilir:

        • Kişisel verilerinin işlenmesine dair bilgi talebi;
        • Kişisel verilerinin düzeltilmesi talebi;
        • Kişisel verilerinin silinmesi ya da kişisel verilerinin işlenmesinin kısıtlanması talebi;
        • NNG'nin veri işlemesine itiraz;
        • Veri taşınabilirliği talebi.
      3. Bir e-posta göndererek ya da 1. bölümde belirtilen posta adresine (kayıtlı ofis) posta göndererek, özellikle hangi kişisel verilerinizin saklandığı, verilerin elde edildiği kaynaklar, amacı, dayanakları ve işleme süresi, kişisel verilerinizin başkaları tarafından erişilebilir olup olmadığı, hukuki dayanağı, alıcılar ve kişisel verilerinizle ilgili herhangi bir veri koruma olumsuz olayı gibi sizinle ilgili verilere ve bu verilerin NNG tarafından yürütülen işlenmesine ilişkin bilgi talep etme hakkına sahipsiniz. NNG, talebin alınmasından itibaren 1 ay içinde kişisel verilerinizin işlenmesine dair yazılı bilgi verecektir. Kişisel verilerinizin düzeltilmesini de isteyebilirsiniz.

      4. Ayrıca, NNG'nin GVKD'nin 20. Maddesinde belirtilen koşullara tabi olarak işlediği kişisel verilerinizin yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilir formatlı bir kopyasını talep etme hakkına sahipsiniz.

        Kişisel verilerinizi başka bir kontrolöre iletme hakkına sahipsiniz veya teknik olarak uygulanabildiğinde, NNG'nin kişisel verilerinizi doğrudan GVKD'nin 20. Maddesinde belirtilen başka bir kontrolöre aktarmasını talep edebilirsiniz.

      5. Kişisel verileriniz doğru değilse, doğru verilerin NNG'nin kontrolünde olması şartıyla NNG'den bilgileri düzeltmesini talep edebilirsiniz.

      6. Kişisel verileriniz talebiniz doğrultusunda geçerli yasalara uygun olarak silinecektir. Veri silme isteği, e-posta ya da 1. bölümde belirtilen posta adresi (kayıtlı ofis) kullanılarak NNG'ye gönderilebilir. NNG, saklanan tüm kişisel verileri, kişisel verilerinizi karartarak, kalıcı ve tersine çevrilemez bir şekilde anonim hale getirerek, bu Politikaya uygun olarak silecektir.

      7. Söz konusu işleme yasal bir gereklilikse, verilerinizin silinemeyebileceği veya geçerli yasa altındaki diğer istisnaların uygulanabileceği bilgilerinize sunulur.

      8. Aşağıdaki durumlarda, NNG'den işleme kısıtlaması alma hakkına sahipsiniz:

        1. işlenen kişisel verilerinizin doğru olmadığını düşünüyorsunuz, kişisel verilerinizin doğruluğunu onaylaması için NNG'ye bir süre tanıdınız;

        2. işleme yasalara aykırı olduğu ve kişisel verilerinizin silinmesine karşı çıktığınız takdirde, kullanımlarının kısıtlanmasını talep etme hakkına sahipsiniz;

        3. NNG'nin işleme amaçları için artık kişisel verilerinize ihtiyacı yok, fakat yasal taleplerinizin oluşturulması, uygulanması veya savunusu için NNG'nin işlemeye devam etmesini talep ediyorsunuz;

        4. işlemeye itiraz ettiniz, bir süredir NNG'nin hukuki zeminlerinin sizinkileri geçersiz kılıp kılmadığının teyit edilmesini bekliyorsunuz.

      9. İstediğiniz zaman, geçerli yasalar altındaki belirli koşullarda kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz etme hakkına sahipsiniz; burada açıklandığı gibi, Profil oluşturma dahil olmak üzere kişisel verilerinizin doğrudan pazarlama amaçlarıyla işlenmesine karşı ayrı şekilde itiraz edebilirsiniz. Bu durumda, NNG işleme için çıkarlarınız, haklarınız ve veri korumayla ilgili özgürlüklerinizi geçersiz kılacak mücbir yasal temeller sunmadığı ya da işleme yasal taleplerin oluşturulması, uygulanması veya savunusu için gerekli olmadığı sürece kişisel verilerinizi artık işlemeyecektir.

      10. Kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili, Veri Koruması ve Bilgi Edinme Özgürlüğü için Yetkili Makamlara şikayette bulunabilirsiniz (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság – NAIH; adres: H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; postal address: 1530 Budapest, Pf. 5; 5 telefon: +36-1-391-1400; kopyası: +36-1-391-1410; e-posta: ugyfelszolgalat@naih.hu) veya doğduğunuz veya ikamet ettiğiniz ülkenin veri koruma kuruluşuna şikayette bulunabilirsiniz.

      11. NAIH'ye şikayette bulunmaktan bağımsız olarak, haklarınızın ihlal edilmesi durumunda Gizlilik Yasasında belirtilen hükümler uyarınca mahkemeye başvurabilirsiniz. Kararınız üzerine prosedür, ikamet adresinizin ya da geçici adresinizin bulunduğu mahkemeden önce başlatılabilir. Hukuki prosedürü başlatmadan önce NNG ile şikayet hakkında görüşmeniz faydalı olabilir.

      12. Ayrıntılı haklarınız ve hukuki çözümleriniz, GVKD’nin 15-21 Maddelerinde belirtilmiştir.

    10. NNG ile iletişim

      Fikirlerinize değer veriyoruz. NNG'de veri işlemeyle ilgili herhangi bir yorumunuz ve sorunuz varsa ya da daha fazla bilgi almak isterseniz, lütfen e-posta adresimiz veya 1. bölümde belirtilen posta adresimizi kullanarak bizimle iletişime geçin. Gönderilen bilgileri gizli bir şekilde kullanacağız. Temsilcimiz, uygun bir zamanda sizinle iletişime geçecek.

Ek A

Ortağı adına kişisel verileri alan ve işleyen Mazda Şirketler listesi

  1. Mazda Motors (Deutschland) GmbH, Almanya kanunlarına göre düzenlenmiş ve oluşturulmuş, Hitdorfer Strasse 73, 51371 Leverkusen, Germany adresinde kayıtlı ofisi bulunan ve HRB 48377 sayılı Cologne Register of Commerce'ye kayıtlı bir şirkettir
  2. Mazda Automobiles France SAS, Fransa yasalarına göre düzenlenmiş ve oluşturulmuş, 34 Rue de la Croix de Fer, 78100 Saint Germain en Laye, France adresinde kayıtlı ofisi bulunan ve 434 455 490 sayılı Versailles Register of Commerce'ye kayıtlı bir şirkettir
  3. Mazda Automoviles Espana S.A., İspanya yasalarına göre düzenlenmiş ve oluşturulmuş, C/ Manuel Pombo Angulo, 28, 28050 Madrid, Spain adresinde kayıtlı ofisi bulunan ve Sección 8, Hoja 252860 sayılı Madrid Register of Commerce'ye kayıtlı bir şirkettir
  4. Mazda Austria GmbH, Avusturya yasalarına göre düzenlenmiş ve oluşturulmuş, Ernst-Diez-Straße 3, 9020 Klagenfurt, Austria adresinde kayıtlı ofisi bulunan ve FN 101538 x sayılı Klagenfurt Register of Commerce'ye kayıtlı bir şirkettir
  5. Mazda Motor Italia S.P.A., İtalya yasalarına göre düzenlenmiş ve oluşturulmuş, Viale A. Marchetti 105, 00148 Roma, Italy adresinde kayıtlı ofisi bulunan ve 05916001000 sayılı Roma Register of Commerce'ye kayıtlı bir şirkettir
  6. Mazda Motor de Portugal Lda, Portekiz yasalarına göre düzenlenmiş ve oluşturulmuş, Avenida José Malhoa, nº 16, Piso 3, Fraccão B2, 1070 158 Lisboa, Portugal adresinde kayıtlı ofisi bulunan ve Matricula N° 8623/1995-02-08 sayılı Lisboa Register of Commerce'ye kayıtlı bir şirkettir
  7. Mazda Suisse SA, İsviçre yasalarına göre düzenlenmiş ve oluşturulmuş, Avenue des Morgines 12, 1213 Petit-Lancy, Switzerland adresinde kayıtlı ofisi bulunan ve No féd: CH-660.0.443.980-3 sayılı Genéve Register of Commerce'ye kayıtlı bir şirkettir
  8. Mazda Motors UK Ltd, İngiltere ve Gallera yasalarına göre düzenlenmiş ve oluşturulmuş, Victory Way, Crossways Business Park, Dartford, Kent DA2 6DT, Great Britain adresinde kayıtlı ofisi bulunan ve 4212655 sayılı Birmingham Register of Commerce'ye kayıtlı bir şirkettir
  9. Mazda Motor Logistics Europe NV Mazda Motor Belux, Mazda Motor Logistics Europe N.V.'nin bir bölümüdür, Blaasveldstraat 162, 2830 Willebroek, Belgium adresinde kayıtlı ofisi bulunur ve 0406.024.281 sayılı Mechelen Register of Commerce'ye kayıtlıdır
  10. Mazda Motor Logistics Europe NV Mazda Motor Denmark, Mazda Motor Logistics Europe NV'nin bir bölümüdür, Vojensvej 11, 2610 Roedovre, Denmark adresinde kayıtlı ofisi bulunur ve CVR-nr 10117615 sayılı Kopenhagen Register of Commerce'ye kayıtlıdır
  11. Mazda Motor Logistics Europe NV Mazda Motor Ireland, Mazda Motor Logistics Europe NV'nin bir bölümüdür, Suite 6, 2nd Floor, Northwood House, Northwood, Santry, D09NR04 Dublin, Ireland adresinde kayıtlı ofisi bulunur ve Tax IE 9973602M sayılı Dublin Register of Commerce'ye kayıtlıdır
  12. Mazda Motor Logistics Europe NV Mazda Motor Nederland, Mazda Motor Logistics Europe NV'nin bir bölümüdür, Kouwe Hoek 8, 2741 PX Waddinxveen, Netherland adresinde kayıtlı ofisi bulunur ve 34292696 sayılı Amsterdam Register of Commerce'ye kayıtlıdır
  13. Mazda Motor Logistics Europe NV Mazda Motor Norge, Mazda Motor Logistics Europe NV'nin bir bölümüdür, Lienga 2, 1411 Kolbotn, 0217 Oppegard, Norway adresinde kayıtlı ofisi bulunur ve 986 632 212 sayılı Brønnøysund Register of Commerce'ye kayıtlıdır
  14. Mazda Motor Logistics Europe NV Mazda Motor Sverige, Mazda Motor Logistics Europe NV'nin bir bölümüdür, Faktorvaegen 9, 434 37 Kungsbacka, Sweden adresinde kayıtlı ofisi bulunur ve 516403-4919 sayılı Sundsvall Register of Commerce'ye kayıtlıdır
  15. Mazda Motor Logistics Europe Spolka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia Oddzial W Polsce, Mazda Motor Logistics Europe NV'nin bir bölümüdür, ul. Postepu 14b, 02-676 Warszawa, Poland adresinde kayıtlı ofisi bulunur ve KRS N° 0000291999 sayılı Warsaw Register of Commerce'ye kayıtlıdır
  16. Mazda Motor Logistics Europe NV, organizacna zložka, Mazda Motor Logistics Europe NV'nin bir bölümüdür, Cesta na Senec 2/A, 82104 Bratislava, Slovakia adresinde kayıtlı ofisi bulunur ve 36671207 sayılı Bratislava Register of Commerce'ye kayıtlıdır
  17. Mazda Motor Logistics Europe NV, organizační složka, Mazda Motor Logistics Europe NV'nin bir bölümüdür, Türkova 2319/5b, 14900 Praha 4, Czech Republic adresinde kayıtlı ofisi bulunur ve 27594947 sayılı Praha Register of Commerce'ye kayıtlıdır
  18. Mazda Motor Croatia d.o.o., Hektoroviceva ulica 2, 10000 Zagreb, Croatia adresinde kayıtlı ofise sahiptir ve 080169988 sayılı Zagreb Register of Commerce'ye kayıtlıdır
  19. Mazda Motor Hungary Kft., Infopark setany 1., 1117 Budapest, Hungary adresinde kayıtlı ofise sahiptir ve Cg. 01-09-166159 sayılı Budapest Register of Commerce'ye kayıtlıdır
  20. Mazda Motor Slovenija d.o.o., Dolenjska cesta 242 c, 1000 Ljubljana, Slovenia adresinde kayıtlı ofise sahiptir ve 5672040000 sayılı Ljubljana Register of Commerce'ye kayıtlıdır
  21. Mazda Motor Logistics Europe NV, Belçika yasalarına göre düzenlenmiş ve oluşturulmuş, Blaasveldstraat 162, 2830 Willebroek, Belgium adresinde kayıtlı ofisi bulunan ve 0406.024.281 sayılı Belgium Register of Commerce'ye kayıtlı bir şirkettir